Tym razem nie było gotowania na ekranie, ale za to pod kulinarną lupę zostały wzięte prawdziwe opoczyńskie przysmaki: porka z ciućkami, zalewajka i bomby.
Kucharz podzielił się z gospodyniami swoją wieloletnią wiedzą i doświadczeniem. Opowiedział między innymi o interesujących patentach, wartych wykorzystania podczas przygotowywania i podawania dań.
Warto wspomnieć, że kulinarne warsztaty są efektem współpracy jaka nawiązała się pomiędzy Iwoną Sroką, przewodniczącą Koła Gospodyń Wiejskich w Adamowie i Jakubem Steuermarkiem, podczas jej gościnnego występu w „Pytaniu na śniadanie”. Przypomnijmy, że na początku listopada przewodnicząca KGW Adamów wystąpiła w programie prezentując przepis na tradycyjny chleb domowej roboty. Odcinek można obejrzeć na stronie internetowej PNŚ.
© 2019 URZĄD MIEJSKI W OPOCZNIE
SIEDZIBA URZĘDU MIEJSKIEGO W OPOCZNIE: STAROMIEJSKA 6, 26-300 OPOCZNO